Bouw varkensstal in Rekken - Projecten - Veldman Techniek

Bouw varkensstal in Rekken

In Rekken hebben wij een nieuwe varkensstal gebouwd. Dit project wordt uitgevoerd door onze unieke combinatie van Veldman Bouw en Veldman Techniek. De stal is voorzien van een luchtwasser, ventilatie deuren en van luchtinlaten in de zijgevels. Een goede ventilatie van uw varkensstal is van groot belang.

Voor de ventilatie in Rekken wordt er gebruikt gemaakt van een indirecte luchtinlaat. De lucht komt van buiten onder de bolle vloeren door naar de centrale gang. Hiermee worden windinvloeden uitgeschakeld en dit heeft een conditionerend effect. Dit zorgt voor de zomer voor afkoeling en in de winter voor opwarming. Daarnaast kan tijdens de hete zomerdagen de lucht nog gekoeld worden door middel van hogedruk nevelkoeling, dit is koeling door middel van de verdamping van water.

Vanuit de centrale gang gaat de lucht door een geperforeerde deur de afdeling in naar de varkens. Door de geperforeerde deur wordt de luchtsnelheid beperkt, dit zorgt voor een goede luchtverdeling in de afdeling. Alle varkens krijgen hierdoor voldoende frisse lucht. Bovenin de afdeling bevindt zich een lichte meet / smoorunit. Deze zorgt ervoor dat de gewenste hoeveelheid lucht in de afdeling ververst wordt. Door middel van een klimaatcomputer wordt er per afdeling op basis van de temperatuur in de desbetreffende afdeling en de leeftijd van de varkens bepaald hoeveel lucht er ververst worden. De meet / smoorunit is in het afzuigkanaal geplaatst. De lucht verlaat de stal door het afzuigkanaal via een biologische luchtwasser. Deze luchtwasser verminderde ammoniak-, stof- en geuruitstoot.

< Ga terug naar projecten overzicht
Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice