Geiten en schapen - Veldman Techniek

Geiten en schapen

Techniek

Veldman Techniek is uw (aanspreek)partner voor alles wat met uw stal te maken heeft, voor varkens-, pluimvee-, rundvee-, paarden-, schapen-, konijnen- en geitenstallen.

Neem contact op!

Ook voor uw geiten en schapen stal bent u bij Veldman Group aan het juiste adres.

Veldman Group biedt unieke turn-key projecten waarbij wij voor zowel de bouw als de stalinrichting een oplossingen op maat aanbieden. Veldman Techniek is uw (aanspreek)partner voor alles op het gebied van stalinrichting voor geiten en schapen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van advies en een product op maat.

 

Geiten

Bijna alle geiten hebben op z’n minst een droge schuilmogelijkheid nodig. Beter is een condens- en tochtvrije, goed geventileerde geitenstal waarin het dier gevoerd kan worden. De geitenstal moet niet te donker zijn. Geiten hebben behoefte aan licht. Ga er vanuit dat een geit minimaal vijf vierkante meter nodig heeft. De vloer dient regelmatig van droog stro te worden voorzien.
Een voerhek aan de voorzijde waar aan de buitenkant een drinkemmer of vlotterbakje is bevestigd, voorkomt dat het dier in zijn drinkwater kan poepen waardoor hij zonder schoon water komt te zitten. Hooi wordt gevoerd in een ruif en dient steeds onbeperkt aanwezig te zijn. Hooi dat op de vloer wordt aangeboden zal snel vervuilen en niet worden opgegeten. Geiten zijn zeer kieskeurig als het om voesdsel en drinken gaat. Weinig voorkomend, maar wel praktisch is een potstal.

Geiten kunnen zomer en winter naar buiten, als ze dat gewend zijn. Een uitloop van de stal naar buiten is natuurlijk prachtig. Grenst de wei niet aan de stal, dan kan er een buitenhok worden geplaatst waarin de geit kan schuilen als het gaat regenen. Dit buitenhok moet wel tocht- en vochtvrij zijn. Een dik stobed op de grond is geen overbodige luxe. Nogal wat geiten, zoals dwerggeiten, worden voor de winter naar binnen gehaald. Deze dieren ontwikkelen daardoor geen ondervacht en kunnen in de winter dus niet zo maar even naar buiten. Tenzij het droog, zonnig en niet al te koud is.

 

Schapen

Schapen stellen weinig eisen aan huisvesting. Een eenvoudige schapenstal en een weide met een goede afrastering volstaan. Bekend bouwwerk is de schaapskooi, waar de schaapskuddes vroeg in het voorjaar aflammeren. Als er schaduw beschikbaar is, zullen schapen er gebruik van maken. Vooral in het lammerseizoen moeten schapen beschutting kunnen zoeken. De meeste rassen kunnen heel goed buiten aflammeren, maar er zijn nogal wat schapenhouders die hun dieren bij voorkeur laten aflammeren in een schapenstal.

Bij Veldman bieden wij maatwerk van hekwerk & kraamhok hekken voor schapen en geiten.

Al het hekwerk is te krijgen in alle maten, na wens van de klant. Daarnaast hebben wij ook nog ons standaard hekwerk voor de schapen en de geiten. Verder kunnen wij u ook voorzien van ventilatie, verwarming en voerbakken.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice