Asbestsanering - Veldman Bouw

Asbestsanering

Bouw

Veldman Bouw biedt meer dan standaard werk, wij zijn een totaalbouwer die creatief meedenkt en adviseert. Onze kracht zit in ons team van echte vaklieden die weten wat kwaliteit is.

Neem contact op!

Veldman Group regelt voor u de asbestsanering.

Veldman Group is uw partner als het gaat om asbestsanering. Ook hier komt onze brede inzetbaarheid goed van pas. Naast asbestsanering kunnen wij uw dak direct voorzien van nieuwe dakbedekking en eventuele zonnepanelen. Voor zonnepanelen, zie onze pagina duurzame energie.

Wat is asbest?

Asbest is een silicaatmineraal met een vezelstructuur dat in de natuur voorkomt. Asbest is te onderscheiden in twee groepen: serpentijn- en amfiboolgroep. Chrysotiel wordt ook wel witte asbest genoemd en behoort tot de serpentijngroep. Dit is een gekrulde vezel en komt veruit het meest voor. Amfibool bestaat uit: amosiet (bruin asbest), crocidoliet (blauw asbest), tremoliet (grijs asbest), actinoliet (groen asbest) en anthofylliet (geel asbest). Dit is een naaldvormige vezel dat vaak voorkomt in bundels.

Asbest is ingericht in twee structuren: hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Hechtgebonden asbest betekent dat de vezels sterk verankerd zijn in bijvoorbeeld cement en geven weinig vezels af. Niet-hechtgebonden asbest betekent dat de vezels nauwelijks verankerd zijn in het bindmiddel. Dit zorgt ervoor dat de asbestvezels snel vrij kunnen komen. Asbest is niet met uw blote ogen waar te nemen, dit is alleen vast te stellen door het laboratorium.

Waarom is het belangrijk om asbest te verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom het van belang is dat asbest verwijderd wordt. Ten eerste is asbest slecht voor de gezondheid. Dit is vooral gevaarlijk om het moment dat vezels vrijkomen en ingeademd worden. Uit onderzoek is gebleken dat blootstelling aan asbest onder andere longkanker, longvlies- en buikvlieskanker en stoflongen kan veroorzaken.

Daarnaast kunt u ook voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Als u asbest op uw dak heeft dat beschadigd wordt, dan heeft u mogelijk een minder of onbruikbaar pand. U bent dan zelf verantwoordelijk voor vervangen van uw dak, maar dit mag uitsluitend gedaan worden door gecertificeerde bedrijven. Dit gaat u veel geld kosten en verzekeraars zullen minder of zelfs helemaal niks vergoeden. Wacht dus niet en laat uw asbest snel verwijderen!

Asbestsaneren

Asbest mag uitsluitend verwijderd worden door gespecialiseerde, gecertificeerde bedrijven zoals Veldman Group. Wij zijn SC-530 gecertificeerd. Veldman Group is gespecialiseerd in asbestsanering van onder andere stallen, schuren en woningen. De medewerkers worden tijdens de werkzaamheden goed beschermd tegen blootstelling aan asbest en beschikken over de juiste apparatuur om de asbest te verwijderen.

Heeft u gevaarlijk asbest op uw stal, woning of schuur wat verwijderd moet worden? Neem dan snel contact met ons op!

 

 

 

Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice