Voeding, drink & ei-verzamel systemen - Veldman Techniek

Voeding, drink & ei-verzamel systemen

Pluimvee

Veldman Techniek is uw (aanspreek)partner voor alles op het gebied van pluimvee. Veldman kan u het gehele pakket leveren, van ruwbouw tot installaties. Iets wat uniek is in de Nederlandse markt.

Neem contact op!

Een totale systeembenadering is vereist voor het succes van de productie van kooivrije eieren. Daarom biedt Chore-Time een volledige lijn van voer-, drink- en ei-verzamelsystemen met beproefde ontwerpen die toonaangevend zijn in de branche op het gebied van prestaties.

Ultraflo voeders

Ultraflo voeders hebben een hoge leversnelheid. In tegenstelling tot andere voerbakken in de vorm van een trog, betekent dit dat vogels pas eten als de voerbak stopt. Dit zorgt ervoor dat elke vogel een uniform rantsoen voer krijgt.

 

Genesis voeders

Genesis voeders met speciale anti-rusttoestellen zijn een ideale oplossing voor het voeren van opgezette leghennen. Dit innovatieve dubbele pannensysteem stelt producenten in staat om meer vogels te voeren in minder ruimte met een uniformele voerafgifte en minder voerverspilling.

Voeders pluimvee

 

Nippeldrinksystemen

Chore-Time’s Relia-flow en Steadi-flow nippeldrinkers beschikken over een watermeetsysteem. Deze zijn voorzien van volledig roestvrij staal of roestvrij staal op plastic onderdelen in het stroomregelgebied voor langdurige levering van het beoogde debiet.

Relia_FlowNippelDrinksysteem

 

Ronddrinksystemen

Ronddrinksystemen kennen verschillende voordelen:

 • Hoge kwaliteit kunststof;
 • Onderhoudsvrij;
 • Zowel geschikt voor vleeskuikens, opfokhennen, leghennen als moederdieren
 • Door vormgeving en materiaalkeuze gemakkelijk en hygiënisch te reinigen;
 • Ventiel betrouwbaar dankzij hoge kwaliteit materiaal;
 • Goede watertoevoer door de aanvoerslang van Ø 10 mm, voorkomt verstoppingen;
 • Ballastringen voorkomen onnodig waterverlies;
 • Water gemakkelijk te bereiken voor de dieren;
 • Moederdieren ondervinden geen hinder om de nesten te bereiken vanwege de vrije doorgang.

Het watercontrolepaneel zorgt voor de watertoevoer, dat via een gesloten circuit van tyleen-slang door de stal wordt geleid. Door middel van een koppeling en een pvc-slang wordt de Sowa-ronddrinker via het gesloten circuit van water voorzien. De Sowa-ronddrinkers bevatten een reduceerventiel waarmee de druk voor optimaal functioneren kan worden afgesteld. De hoogte van de Sowa-ronddrinkers is verstelbaar door middel van een hoogteversteller of door middel van een centraal liersysteem.

veldman_techniek_pluimvee_ronddrinksysteem

 

Watercontrole panelen

Watercontrole panelen bevatten de volgende onderdelen:

 • Een filtercombinatie voor het reduceren en filteren van water;
 • Een mechanische watermeter om het verbruik te meten;
 • Twee drieweg kogelkranen om een by-pass te creëren voor een medicijn pomp;
 • Voorgemonteerd op een watervast paneel;
 • Leverbaar in ¾” uitvoering en 1” uitvoering.

Opties:

 • Een impulsgever om het waterverbruik digitaal op te slaan op de stalcomputer;
 • Een waterklep om het waterverbruik op tijd te sturen.

Via een hoofd reduceerventiel (met gecombineerd of los filter) wordt het water gereduceerd tot een druk van ongeveer 1,5 – 2 Bar. Het water met de gereduceerde druk wordt door een watermeter geleid, waarvan het waterverbruik kan worden afgelezen. Hierna kan het water nog door een medicijndoseerpomp worden geleid. De medicijndoseerpomp injecteert de gewenste vloeistof in het water. De leiding wordt vervolgens in de stal afgetapt en, afhankelijk van het type drinksysteem, naar de drinklijn geleid. Er zijn verschillende groottes leverbaar, in ¾” en 1” uitvoering. De panelen worden geassembleerd geleverd waardoor ze meteen in gebruik genomen kunnen worden. Water controlepanelen kunnen uitgebreid worden met een elektrische waterklep om de watertoevoer af te sluiten. Hierdoor kan men sturen op welk tijdstip men de dieren wil laten drinken.

Het verbruik van het water kan door middel van een impulsgever uitgelezen worden. De impulsgever kan aangesloten worden aan de stalcomputer die de waterafname registreert. Hierdoor is de drinkwater consumptie eenvoudig te managen.

Veldman_techniek_pluimvee_watercontrolepanelen

 

Volito ei-verzamelsysteem 

De eierverzamelaars van Volito zijn voorzien van betrouwbare gemotoriseerde aandrijfeenheden. Deze kunnen elk een 19,6 inch (50 cm) of twee 9,8 inch (25 cm) eierbanden hanteren. De aandrijving kan worden uitgerust met een transporteenheid (niet afgebeeld) om eieren naar de gewenste hoogte te transporteren. Een ei elevator (afgebeeld) is ook beschikbaar om eieren van verschillende hoogtes tegelijkertijd te vervoeren. Verschillende combinaties van deze componenten dragen bij aan de maximale flexibiliteit voor verschillende systeemconfiguraties.

Chore_Time_Ei-verzamelsysteem

 

Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice