Padkoeling - Klimaat - Varkens - Veldman Techniek

Padkoeling

Varkens

Veldman Techniek is uw (aanspreek)partner voor alles op het gebied van Varkens. Door onze jaren lange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van advies en een product op maat!

Neem contact op!

Padkoeling

Voor een efficiënte koeling in varkensstallen bieden wij padkoeling aan met koelunits die de inkomende lucht koelen met water dat door een kunststof pakket stroomt dat voor de luchtinlaat geplaatst is. Een belangrijk voordeel van deze manier van koelen is dat het zeer weinig energie verbruikt, terwijl de temperatuur flink teruggebracht kan worden.

De padkoeling heeft ook een zeer lange levensduur, want alle gebruikte onderdelen zijn gemaakt van UV-bestendig PVC of RVS. Deze vorm van padkoeling gaat tot 5 keer langer mee dan papieren koelpads.

pad cooling

Regelbare koelcapaciteit

De regelaar zorgt voor een lineaire sturing van de koelcapaciteit. Dat betekent dat de omstandigheden in de stal nauwkeurig afgestemd worden op de behoefte van de dieren en dat er geen temperatuurschommelingen zijn. Een groot voordeel ten opzichte van bestaande padkoelingsystemen die alleen aan/uit of modulerend aangestuurd kunnen worden. Daarnaast voorkomt padkoeling ook stress onder de dieren en garandeert het een onverstoorbare groei.

Hogere bezetting met minder uitval

Een hoge bezetting bij hoge temperaturen is een uitdaging voor iedere varkenshouder. Bij hoge buitentemperaturen neemt de kans op hittestress toe. Hittestress ontstaat als een dier door hoge temperaturen en luchtvochtigheid niet meer in staat is zijn lichaamstemperatuur te regelen. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid van de dieren. Een ventilatiesysteem in combinatie met een padkoeling biedt uitstekende mogelijkheden om de dieren in hun comfortzone te houden. Zelfs bij volledige bezetting en extreem hoge buitentemperaturen blijven de dieren groeien.

 

Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice