Biomassa-ketels

Duurzame energie

Duurzame energie wordt steeds belangrijker en de vraag zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Veldman Group is al jaren bezig om hier aan bij te dragen door middel van onze zonne-energie afdeling. Tegenwoordig bieden wij echter ook nog vele andere duurzame energiebronnen.

Neem contact op!

Brandstof biomassa-ketels

Houtbrok

Houtbrok is de meest prettige brandstof voor biomassa-ketels. De geur is goed, de bekende houtgeur wordt in het algemeen als prettig of acceptabel ervaren, er is weinig of geen rookontwikkeling en slechts 0,5 % asvorming. Een ander bijkomend voordeel is dat het lang blijft gloeien. Hierdoor start de ketel weer snel op. De prijs is ongeveer gelijk aan de gerstprijs, echter de calorische waarde is ongeveer 20% hoger dan de meeste andere biomassabrandstoffen, waardoor houtbrok uiteindelijk goedkoper wordt. De calorische waarde is ongeveer 18,5 MJ per kilo. Houtbrok is leverbaar vanaf ca. 14 cent per kilo, afhankelijk van de grootte van de opslagcapaciteit: hoe groter de opslag, hoe lager de prijs.

Chips

Houtchips is een uitstekend alternatief voor de houtpellets. Chips hebben een enorm prijsvoordeel (ca. € 100,= per ton) maar er zijn ook nadelen. De ketel is iets gecompliceerder (brandstoftank met veegvijzel) en daardoor duurder in aanschaf. Ook de opslag van chips is niet zo eenvoudig als korrels, die bijvoorbeeld in een silo ingeblazen kunnen worden. De aanvoer van brandstof naar de brandstoftank van de hopper vergt meer arbeid. Tenslotte is beschikbaarheid en kwaliteit (vochtgehalte en afmetingen van de chips) niet zo gegarandeerd als die van houtpellets.

Meer weten over Biomassa-ketels

Vul hieronder je vraag in

 

Copyright 2022 © Veldman Techniek | Design en realisatie Direct ICT