Koeling - Varkens - Veldman Techniek

Koeling

Varkens

Veldman Techniek is uw (aanspreek)partner voor alles op het gebied van Varkens. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van advies en een product op maat.

Neem contact op!

Veldman Group levert diverse systemen voor het koelen in uw varkensstal.

Als gevolg van de klimaatverandering is de gemiddelde temperatuur de laatste jaren gestegen. Hoge temperaturen kunnen in de zomerdagen tot serieuze problemen leiden in de varkensstal. Een goed koelsysteem kan veel voordelen bieden voor het behalen van topresultaten. Een ventilatiesysteem brengt frisse lucht in de stal en voert de verontreinigde lucht af maar geeft geen controle over het temperatuur niveau. Bij het gebruik van een koelingsysteem in de varkensstal kan de staltemperatuur worden verlaagd wat een positief effect heeft op de dieren. Ieder staltype kent negatieve effecten door een te hoge temperatuur vaak in combinatie met een lagere voeropname:

  • Guste zeugen: Zeugen minder goed berig, meer kans op terugkomers, cyclusduur neemt toe, worpindex neemt af.
  • Dragende zeugen: Minder vitale geboren biggen, lager geboortegewicht, meer uitval biggen in de kraamstal, minder goede conditie zeug bij plaatsen in de kraamstal. Dode hoogdrachtige dieren!
  • Kraamstal: Extra conditieverlies bij de zeug, slechtere resultaten bij de volgende worp, minder melkgift dus lager speengewicht. Meer doodliggers en dode hoogdrachtige zware zeugen voor werpen.-
  • Biggenstal: Voerconversie verhoogd, groei verlaagd, lager aflevergewicht, hogere bezetting stal en bij hitte onrust- kannibalisme en knoeien drinkwater.
  • Vleesvarkens: Voerconversie verhoogd, groei verlaagd, minder kilogram vlees / varkensplaats / jaar, hogere bezetting stal.

Veldman Techniek biedt hier de volgende oplossingen voor:

Nevelkoeling Veldman Techniek

Nevelkoeling

Hogedruk nevelkoeling kan gebruikt worden in stallen met alle soorten ventilatiesystemen en wordt binnen in de afdeling gemonteerd. Meer informatie
pad cooling

Padkoeling

Voor een efficiënte koeling in varkensstallen bieden wij padkoeling aan met koelunits die de inkomende lucht koelen met water dat door een kunststof pakket stroomt dat voor de luchtinlaat geplaatst is. Meer informatie
Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice