Dragende zeugenstal - Stalinrichting - Varkens - Veldman Techniek

Dragende zeugenstal

Varkens

Veldman Techniek is uw (aanspreek)partner voor alles op het gebied van Varkens. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van advies en een product op maat.

Neem contact op!

Een dragende zeugenstal kan op twee manieren gerealiseerd worden: door groepshuisvesting met voerstations of door groepshokken met het Fix Feeding system. De stal kan worden voorzien van dichte- en roostervloeren. Hierbij is de norm voor dichte vloeren 1,6 vierkante meter per zeug. Daarnaast moet een stal een minimale oppervlakte van 2,05 vierkante meter per zeug hebben.

Groepshuisvesting

Sinds 2013 is het wettelijk verplicht om dragende zeugen in groepen te huisvesten. Een groepshuisvesting wordt gerealiseerd met een centrale ruimte met voerstations. Door middel van voerstations worden de zeugen individueel gevoerd, dit zorgt ervoor dat elke zeug de juiste voeding en hoeveelheid voeding krijgt.

Veldman Group is dealer van Nedap Voerstations. De voeding is zeer belangrijk voor de zeugen, dit zorgt niet alleen voor een beter leven, maar hierdoor bieden de zeugen ook een beter rendement. Het is dus essentieel om de zeugen goed te verzorgen. Lees hier meer over Nedap voerstations.

Groepshokken

Veldman Group levert groepshokken met het Fix Feeding system. Dit is een systeem waarin elke zeug tegelijkertijd gevoerd wordt aan een trog met korte tussenhekjes. Het voeren wordt gedaan aan de hand van dosators.

Hieronder ziet u verschillende impressies van de groepshokken.

Veldman_techniek_varkens_groepshokken dragende zeugenstalVeldman_techniek_varkens_groepshokken dragende zeugenstalVeldman_techniek_varkens_groepshokken dragende zeugenstal

Voerligboxen

Sinds 2013 is het wettelijk verplicht om dragende zeugen in groepen te huisvesten. Hiervoor werden de zeugen individueel gehuisvest in voerligboxen. Tegenwoordig worden deze ligboxen nog steeds gebruikt, maar is het wel noodzakelijk dat de zeugen de box uit kunnen en gebruik kunnen maken van de gang achter de voerligboxen. Het voordeel van de voerligboxen is dat de zeugen afgeschermd zijn tijdens het vreten.

voerligboxenvoerligboxen

 

 

Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice