Verwarming - Varkens - Veldman Techniek

Verwarming

Varkens

Veldman Techniek is uw (aanspreek)partner voor alles op het gebied van Varkens. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van advies en een product op maat.

Neem contact op!

Veldman Group levert diverse verwarmingssystemen voor uw varkensstal.

Het klimaat van een stal is van verschillende factoren afhankelijk. De verwarming speelt een grote rol om het aangenaam te maken voor de te houden dieren. Doordat ieder gehouden dier een andere warmte vraag heeft, is het voor iedere stal weer een ander stukje maatwerk.

Wij als Veldman Techniek helpen u graag verder.

Hieronder leest u meer over de verwarmingstechnieken die wij veelal toepassen.

Het delta paneel/ vlakkeplaat verwarming.

De delta panelen en/of vlakkeplaat panelen worden veel toegepast, dit is omdat deze panelen veel warmte afdragen over een relatief korte afstand, deze panelen zijn gebruiksvriendelijk en makkelijk te plaatsen in iedere stal.

Veldman_techniek_varkens_klimaat_deltaverwarming

Vloerverwarming

Met de vloerverwarming kunnen er grote oppervlaktes verwarmt worden in korte tijd. Het is ook mogelijk om een rondpomp systeem aan te sluiten op de vloerverwarming, hier leest u hier beneden meer over. De vloerverwarming komt steeds vaker voor, hiermee kun je snel en goed warmte bij de dieren krijgen vanuit de vloer.

bolle vloeren

Rondpomp systeem

In een rondpomp systeem is het mogelijk om zonder externe warmtebron rond te pompen. De warmte die afgegeven wordt door de grotere dieren wordt door de vloer in de leiding overgebracht en die warmte wordt weer getransporteerd naar de dieren die wel een warmtevraag hebben. Het rondpomp systeem is samen met de vloerslangen een mooie oplossing voor de verwarming van de kleinere dieren. Het is uiteraard wel mogelijk om met een externe warmtebron bij te verwarmen.

Overige duurzame oplossingen of warmte terugwinning processen zijn te vinden onder de pagina duurzame energie.

Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice