Ventilatie - Varkens - Veldman Techniek

Ventilatie

Varkens

Veldman Techniek is uw (aanspreek)partner voor alles op het gebied van Varkens. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u altijd voorzien van advies en een product op maat.

Neem contact op!

 

Veldman Techniek levert diverse ventilatie systemen voor uw varkensstal.

Goede ventilatie van uw varkensstal is van groot belang, maar kan op diverse manieren gerealiseerd worden. Daarbij hoort een goede klimaatregeling voor varkens. De varkens hebben geen last van extreme weersomstandigheden en sterk wisselende dag- en nachttemperaturen door de goede invloed op het klimaat in uw stal. Uw varkens leven in een goed geconditioneerde omgeving. Dit komt hun groei en gezondheid ten goede. U heeft volledige invloed op een duurzaam en winstgevend productieproces, wat zorgt voor een kostenbesparing op voer, water en energie.

Centrale afzuiging

Centrale afzuiging wordt vaak toegepast en werkt door middel van een centraal afzuigkanaal, welke in de meeste gevallen op de luchtwasser wordt aangesloten.

Afzuiging per afdeling

Afzuiging per afdeling wordt ook nog regelmatig toegepast.

Inlaat systemen

De inlaat van de lucht is net zo belangrijk als de afzuiging in de stal. Dit kan door middel van een inlaat gordijn aan de zijkant van uw stal.

Een ander veel gebruikt systeem zijn de Fancom inlaat ventielen.

Richtlijnen klimaatinstellingen

Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden als u kiest voor een optimale klimaatregeling voor uw varkens. De indeling van uw stal en de klimaatzone waarin uw stal zich bevindt zijn belangrijke uitgangspunten. Ook de lokale regelgeving in uw regio kan invloed hebben op het type klimaatsysteem dat u kiest. Veldman biedt voor iedere varkensstal een passende klimaatregeling.

Wij bij Veldman houden ons altijd aan de richtlijnen voor het minimum en maximum temperatuur bij ventilatie die voor varkenstallen gelden. Onze instellingen zijn onder andere bedoeld voor stallen die voorzien zijn van meetventilator en automatische diafragma. De ventilatienormen zij richtlijnen en zijn tevens bedrijfsafhankelijk. Het gedrag, de gezondheidsstatus en voeropname van uw dieren zijn mede bepalend voor de instellingen. Waar wij onder andere op letten is:

  • Vloerverwarming op 30 graden oppervlakte temperatuur, uitschakelen op basis van liggedrag van uw biggen.
  • Gereduceerde maximale ventilatiecapaciteiten zijn mogelijk indien de inkomende lucht word gekoeld, dit is bijvoorbeeld relevant voor dimensionering van luchtwassers.
  • Ruimtetemperatuur in het biggennest op bighoogte dus: dag 1 33;35 graden; dag 7: 29-31 graden; dag 25: 23-26 graden.
  • Bij toepassing van een dichte ligvloer (met of zonder vloerverwarming) is het advies de ligvloer te isoleren.

Daarbij kijken wij naar verschillende aspecten als: het hok, gewichtsbelasting plateau, afstand plateau tot begane grond/plafond, de lengte/breedte van het plateau en vloeruitvoering.

 

Neem voor een product of advies op maat contact met ons op.

Copyright 2024 © Veldman Techniek | Design en realisatie Advice